Chocolade

Op basis van welke criteria kiezen mensen de chocolade waar ze hun lekkernijen kopen? Reputatie, ervaring, eigen meningen en verhalen van anderen zijn doorslaggevend maar vandaag is er meer in het spel. Ruimere maatschappelijke trends zijn meer dan ooit bepalend voor het koopgedrag.

Chocolade is in de eerste plaats een ‘fun’ product. De basismotivatie om het te eten is dat we het lekker vinden en er zin in hebben. De gunstige eigenschappen van chocolade, de omstandigheden waarin cacao wordt geteeld, de ecologische voetafdruk veranderen daar niet zoveel aan. Smaak en een aangepast mondgevoel (textuur) blijven de belangrijkste factoren voor een intense beleving van chocolade.

De ontwikkeling van een brede range van origine chocolades heeft geleid tot een smaakaanbod van donkere chocolades dat nooit eerder zo gedifferentieerd was en verfijnd was zoals vandaag. Chocolade is geëvolueerd van zoete zonde naar delicatesse.

Het is dan ook belangrijke om veel aandacht besteden bij de inrichting van de winkel, aan de beleving van de chocolade door de klant. Dit kan door een open atelier, door het laten proeven. Ook het verhaal van de chocolade is belangrijk. Vanwaar komen de cacaobonen vandaan. Hoe wordt de chocolade gemaakt ? waarbij dan weer veel belang gehecht wordt aan de authenticiteit van het verhaal. 

Waar mogelijk dient dit onderbouwd te worden met certificaten. De hedendaagse consument hecht ook veel belang aan zijn gezondheid. Het is daarom belangrijk de nadruk te leggen op de gezondheid bevorderende eigenschappen van chocolade. 

Maar doordat meer en meer mensen te kampen hebben met obesitas, vergrijzing en ouderdomssuiker en mensen met een allergie dient men ook aandacht te besteden aan suikerarme chocolade, glutenvrije en lactosevrije chocolade.

Op zoek naar speciale chocolade of iets unieks, aarzel dan zeker niet om ons hierover te contacteren. Wij staan altijd voor u klaar!